Trettonhelgen

idag är det tydligen trettondagsafton, ytterligare en av dessa onödiga aftnar. Jag begriper inte vitsen med att vi sverige ska vara lediga hela tiden, framförallt så här års. Hela landet stannar ju. Kan ingen förklara för mig varför vi överhuvudtaget firar den här helgen, det kan ju inte bara vara för att det är 13 dagar efter Jesus ”föddes”. Även om Sverige är kulturellt kristet så kan vi väl sluta fira dessa onödiga högtider som ingen minns varför vi firar, jag tror jag ska börja vara ledig på grund av midvinterblot i ren protest. Det är faktiskt inte hållbart i ett modern samhälle att vara lediga så här mycket, snälla sluta med tramset och börja jobba igen så att det går att få fatt i folk. Dessutom är jag sur på att SVT inte visar årets uppsättning vid Frediksdahls teatern så jag tänker sura i ren protest mot det också.

Jag är en smula uttråkad just nu, det är januari och allt ligger i startgroparna plus att jag har min uppsats som jag gör det sista på och det tråkar ut mig, ganska så rejält. Jag har ganska lite kvar och det gör nästan att det går mer långsamt, eftersom att jag (precis som ganska många andra) har en tendens att skjuta på såna här saker. Framförallt när det är lite arbete kvar, då blir det extremt motigt (vilket det även blir när det är mycket arbete kvar av någon för mig outgrundlig anledning).

Annars så är det ju som sagt var januari, ingen jobbar och allt ligger i träda. Jag väntar på besked från olika ställen och har egentligen inte börjat med något alls. Hela världen ligger i träda och väntar på att vårens värme ska bryta frosten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.