Veckans Kulturrapport – vecka 36

Mycket att stå i just nu.  Men här är i alla fall min masteruppsats.

Jag har skrivit om homonormativitet, homonationalism och skillnanden mellan homosexualitet som identitet och samkönat begär som praktik utifrån tre kulturella verk. Bland annat så skärskådar jag konstruktioner av maskulinitet I Kristofer Folkhammars debut ”Isak och Billy”, visar på hur filmen ”4 år till” gestaltar den automatiska homosexualiteten och hur ”Patrik 1,5” i sin tur gestaltar både homonormativitet och homonationalism. Den homosexuelle som den Andre heter uppsatsen. En titel som är lånad från postkollonialismen och som handlar om hur den homosexuelle främlinggörs på olika sätt. Två års slit på 82 sidor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.