Bortglömda kvinnoöden på Internationella kvinnodagen

Under några år höll jag visningar med titeln ”Kvinnan som konstnärinna” på internationella kvinnodagen. Då pratade jag om konstnärinnor i Östergötlands museums samlingar. I år ska jag göra en annan grej, jag ska föreläsa på Jönköpings Läns Museum, under rubriken Från Artemisia Gentileschi till Stina Nilson – Kvinnoroller i historien. Under föreläsningen kommer jag att prata om tre nedslag i historien och vad det säger om vår tid. Konstnärinnor, Lesbiska och Hemmadöttrar, allt med fokus på brytningstiden kring 1800- och 1900-talen och hur delar av vår historia har blivit bortglömd och varför. Här kommer ett litet smakprov på vad jag kommer prata om:

 

Egentligen kommer jag att prata om den lesbiska härvan 1943, för att få reda på vad det är får du komma och lyssna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.