Böcker & dramatik

Veckopojkvännen

Under våren 2018 släpptes min roman Veckopojkvännen på Tallbergs Förlag.

Den beskrivs så här av förlaget:

Caspar och David träffas på Linköpings resecentrum till och ifrån olika ställen. Utan att förstå hur eller varför så  dras de till varandra och inleder en relation som får dem att pröva och ifrågasätta sina ideal och bakgrunder.

De kommer överens att pröva att bli pojkvänner för en hel vecka, de flyttar ihop och måste lära känna varandra snabbt. Hur ska deras förhållande forma sig? Vilka konflikter uppstår? Den stora konflikten mellan dem blir snarare hur de ska förhålla sig till omgivningen än till sig själva.

 

Vad läsarna har sagt om boken

Jag älskar bokens skildringar av de sexuella mötena. […] Boken andra stora tillgång är en levande interaktion mellan två homosexuella (män)niskor som försöker hitta fram till en gemensam relation. Det blir så tydligt med svårigheterna i relationsskapande där vi upprepar många av våra tidiga beteendemönster, vill ha trygghet och frihet, utrymme och vara behövd. Därtill har vi hela det individualistiska och postmoderna samhället att förhålla oss till. Mitt i allt detta uppstår kärlek, konstruktion eller inte. När den finns där måste vi oss förhålla oss till det och se om där finns något bortom förälskelsen.

Läs hela recensionen på Suzann Sexeducator 

Suzann Larsdotter

Jag tycker att boken är välskriven och fin. Man bryr sig om karaktärerna och lär snabbt känna dem. Jag tror att det kan vara en viktig komma ut-bok för unga män och det känns som en genre som behövs.

Jessica Eek

En fantastisk läsupplevelse. Jag kunde inte sluta läsa. Så vacker.

Ina Nyberg Gruffman

Veckopojkvännen är en svindlande kärlekshistoria så fullpackad med känslor och fantastiska känslobeskrivningar att man känner sig emotionellt omtumlad (på ett härligt sätt) efter sista sidan. Den lämnar efter sig en känsla av att vilja ha mer av Caspar och David.

Petra Becker

Du skriver om sex på ett nästan vetenskapligt sätt, men som samtidigt blir bra litteratur.

Emma Friberg

Dramatik

Jag deltog 2010-2011 i projektet Ung scen/lab på Ung scen/öst där jag skrev texten “Vi borde prata kanske”. Den framfördes av Ung scen/östs ensemble juni 2011 i en repeterad reading. Ett utdrag finns att läsa här:Vi borde prata kanske
Jag är även verksam i scenkonstkollektivet Kill Your Darlings och har för dem skrivit trilogin “Allt du behöver veta om kärlek”. Den består av delarna “Leken i Kärleken”. “Kärlek rätt & schlätt” (Tillsammans med Anna Nygren), och “Kärlek & Vansinne”. Tillsammans med Anna Nygren och Elmer Molin Falkhede har jag även skrivit “Homopojken, Ärkeflatan och Bifiguren”. Under vårt samarbete med Ung scen/öst skapade jag 2014 monologen ”Pojken och Kjolen” som utforskar tonåringars förhållande till kläder och genus.

Tidigare har  jag skrivit det historiska spelet “Västerviks Rådhus” För Teaterskeppet. Det kan man läsa i sin helhet  här: Rådhuset

Mina Böcker