fbpx

Gaybait

Jag tillbringande förra helgen med att se sista delen av Kingdom, en TV-serie i boxningsvärlden. Mycket välgjord men lyfter inte riktigt dessvärre, eller inte för mig. Lite för lågmäld och för perfekt för min smak. Enda anledningen till att jag sett den är egentligen att Nick Jonas spelar en homosexuell roll i den. Hur pass mycket homosexuell Nate nu är, det har pratats mycket om detta och det antyds i serien. Men det är mest förvirrade scener med en dejt, en sugardady och något som verkar vara ett sexuellt övergrepp. Och så ska Nate komma ut, i seriefinalen, och ingen bryr sig. Detta som varit en sådan stor grej (du kan inte vara homo och brottas) blir nästan antiklimatiskt. Jag inser att man kanske ska vara glad över att sådana här tolkningar också görs, men jag känner mig snuvad på konfekten. Det är som en form av gaybait, du försöker locka tittare till din serie genom att marknadsföra att den ska innehålla en homosexuell figur, och så får vi bara bottenskrapet i godispåsen (läs = storyn får allt för lite skärmtid).  Hade man då låtit detta bara vara hade det varit en sak, men grejen är att den här linjen har varit en stor del av marknadsföringen av serien. Det känns i sanningens namn inte helt bra, nu får vi hoppas på mer i tredje säsongen annars säger jag tack och godnatt.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen