fbpx

Om

Jag är en Jack of all trades som det heter på engelska. På en av mina böcker står det om mig att jag har en lång och brokig bakgrund, vilket stämmer rätt bra. Gemensamt är dock att jag huvudsakligen jobbat inom två fält: kultur och civila samhället. Men vad jag gjort är väldigt olika.

Några exempel:

 • Jag har blivit fotad av Elisabeth Ohlson som Drottning Kristina och hängt som tavla på Armémuseum och i tunnelbanan som reklam
 • Jag har skapat och byggt upp Linköpings Regnbågsvecka, som idag heter Linköping Pride
 • Utvecklat metoder för att bedriva hiv-prevention på träffappar, prata om identitet och heder på fritidsgårdar och att leda en studiecirkel kring anhörigskap

Idag så säger jag att jag Utvecklar, Leder, Utbildar och Skriver om skärningspunkten mellan digitalisering, organisering och kulturarv. Det är en rätt bra sammanfattning av vad jag gör, framförallt eftersom jag tror att vi behöver komma bort från att sätta titlar på oss själva och istället beskriva vad vi gör och kan.

Ska jag vara formell så är jag filosofie magister i Konstvetenskap och visuell kommunikation samt filosofie master i Kultur- och mediagestaltning. Jag har skrivit i tidningar och tidskrifter sedan jag var 15, gett ut tre böcker, är auktoriserad turistguide i Stockholm och är en del av scenkonstkollektivet Kill Your Darlings. Sedan 20-års åldern har jag jobbat som pedagog på olika museer och är expert på gestaltningen av samkönat begär mellan män.

Att leda processer och utveckla koncept och metoder är något jag gärna gör och är bra på. Men ett koncept, en metod eller en process kan vara väldigt mycket, det centrala för mig är rörelsen. Vi är på väg i en bestämd riktning och utforskar vad som finns där, sätter upp mål som behövs och når dem och kommer fram till en destination innan vi fortsätter mot nästa.

Jag har skrivit sedan jag tonåring, blev UNG-reporter på Västerviks-Tidningen och sedan dess har jag fortsatt som frilansskribent och författare. Jag pratar gärna om mina böcker, om saker jag har arbetat med och tagit fram samt om ämnen som jag kan och som intresserar mig. Skärningspunkten är där det digitala fältet och dess framväxt möter människors organisering och vårt gemensamma kulturarvsskapande. En skärningspunkt som rymmer rätt mycket varför det också intresserar mig.

Det är vem jag är och vad jag gör. Vad kan jag göra för dig?

Priser och stipendier:

Stipendier:

 • Vistelsestipendium Aten, Svenska Journalistförbundet, 2023
 • Författarnas Kopieringsfond, 2022
 • Utbildnings- och Kompetensutvecklingsstipendium, Svenska Journalistförbundet, 2021
 • Tyska i München, Svenska Journalistförbundet, 2019
 • Kompetensutvecklings stipendium, Publicistklubben/Hiertanämnden, 2018
 • Västerviks Lions club ungdomsstipendium för framstående kulturgärning 2006
 • Tjustbygdens Sparbanks Ungdomsstipendium, kultur 2006

Priser:

 • Loke’s Rainbow, Tupilak, 2021
 • AF-priset, Akademiska föreningen, 2009
Emil som Drottning Kristina med Jeanette von Walden som Ebba Sparre. 
Foto: Elisabeth Ohlson
Foto: Elisabeth Ohlson
Rulla till toppen