fbpx

Metod- och konceptutveckling

Konceptutveckling

 Från din idé till praktisk verklighet
Behöver du och din organisation ta en idé vidare så att den faktiskt också blir av? Vet ni inte hur ni ska göra eller var ni ska börja? Jag har flera års erfarenhet av att utveckla koncept. I arbetet utgår jag från din idé och skapar verklighet utifrån den som når dina mål och förväntningar.

Metodutveckling

Hur gör vi det vi vill göra?
Jag skapar metoder för er att använda i er verksamhet och för att nå de resultat ni är ute efter. En metod fungerar sällan ensam därför bistår jag även med strategiskt arbete för implementeringen. Jag arbetar utifrån klassisk metodutveckling där vi först analyserar situationen, sedan testar och skapar en metod för att lösa den och slutligen levererar en lösning.

Exempel på vad jag kan göra:

Pedagogiska underlag
Visningsmanus
Utställningskoncept och utställningar
Metodunderlag för att arbeta med olika ämnen
Färdiga koncept och konceptplan
Idégenerering
Studiehandledningar
Diskussionsunderlag

Vad jag har gjort tidigare:

Temavisning: Nan Goldins ”’The Ballad of Sexual Dependency”, Moderna museet 2022-2023

En temavisning av utställningen ”Nan Goldin – This Will Not End Well” där vi fokuserar på verket ”The Ballad of Sexual Dependency” – om sex, frigörelse och omsorg.
The Ballad är ett verk som börjar i 1970-talets New York och tar med oss på en resa till idag. En berättelse om aids, psykisk ohälsa och utsatthet men även om frigörelse, sexualitet och omsorg. Visningen började med en introduktion och avslutades med en gemensam diskussion utifrån verket.

Basutställning, Ekenäs slott, 2016–2019

Jag konceptutvecklade och byggde en ny basutställning tillsammans med slottsfogden. Efter det har jag tagit fram en strategi och utvecklat koncept för övriga delar av slottet och dess utställningsmiljöer.

I kalla krigets skugga, Flygvapenmuseum, 2013


Tog fram det normkritiska underlaget ”I kalla krigets skugga” som utgår från museets basutställning och kompletterar de pedagogiska program som finns idag, dels som ett inkluderat perspektiv i redan lanserande program men även som ett nytt pedagogiskt program till hösten 2013.

Rulla till toppen