fbpx

Skrivande om regnbågsfrågor

Till dig som ser på

Hösten 2020 släpptes boken Till dig som ser på
Det här är en bok för dig som ser på att hålla i handen!
För vi vet att det kan behövas stöd, både att hitta kunskap och i att sortera känslor. Du som ser på är viktig för HBTQ-personers hälsa. Unga HBTQ-personer är som grupp mer utsatta i samhället och överrepresenterade när det gäller psykisk ohälsa. För att komma till rätta med det behöver vi arbeta med dem som står närmast. 
Till dig som ser på finns intervjuer med personer som gjort resan och som delar med sig av sina erfarenheter och tips, här finns också fakta om HBTQ-frågor samt psykisk hälsa, och information och övningar.
Medverkar gör bland andra föräldrar som artisten Anne-Lie Rydé och fotbollsprofilen Glenn Hysén.
Normpsykologen Lina Bodestad, socionomen och psykoterapeuten Anneli Svensson och föreläsaren Camilla Gisslow delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper. 
Boken har tagits fram i samarbete med nätverket Stolta föräldrar till HBTQ-barn och med stöd av Transammans Ekerö. Produktionen av boken har fått stöd av Stiftelsen för Karl Staaffs fond och Längmanska kulturfonden


Under 2022 genomfördes en större kartläggning inom RSMH kring perspektiv på och kring anhörigskap och hur RSMH som brukarorganisation kan arbeta kring anhörigskap till personer med psykisk ohälsa. Resultatet finns i rapporten med namnet Perspektiv på anhörigskap där även metoden Associationsträdet togs fram, vilket presenteras i Metodbilagan. Rapporten är skriven av metodutvecklaren Emil Åkerö, projektledare för Anhörigprojektet, och statistikern Charlotte Ovesson.

Vad jag kan skriva:

Artiklar
Böcker
Rapporter
Utredningar
Underlag

Rulla till toppen