Utbildar

Utbildare

Jag är en erfaren pedagog som utbildar och undervisar yrkesverksamma inom bland annat skolan, museer och inom vården; jag är även anlitad för att undervisa och föreläsa för studenter och elever på olika nivåer.

När jag gick på gymnasiet utbildade jag mig till teater- och dramalärare för barn- och ungdomar och har jobbat med olika ungdomsgrupper i olika sammanhang. Inom normkritik är jag utbildad av Kevin Kumashiro, inom Bryt!-materialet och RFSLs utbildarutbildning. Som pedagog har jag även jobbat som museipedagog och undervisat på universitetsnivå, min främsta kompetens är att använda kulturella gestaltningar för att diskutera olika ämnen.

Föreläsare

Jag har föreläst professionellt sedan 2008 och har över 100 timmar i ryggen. Som föreläsare har jag föreläst på universitet, för yrkesverksamma inom olika discipliner och för ungdomar. Mina föreläsningar handlar främst om skärningspunkten mellan organisering, digitalisering och kulturarv, men mitt specialområde är hur HBTQ-spektrumet gestaltas inom kulturen och om makt inom grupper. Klicka dig vidare genom rullisterna nedan, inom varje rubrik kan jag skräddarsy föreläsningar efter era önskemål.

Jag samarbetar med Athenas, Tallbergs Förlag samt Författarcentrum Öst och du kan boka mig även via dem.

 

Omdömen

Emil Åkerö talade om hbtq på ett inspirerande, kunnigt och roligt sätt. En fick delta i ett quiz med hbtq-litteratur genom tiderna där han vävde in mycket kunskap. I och med att vi först diskuterade i grupp och Emil sen gick igenom blev det extra lärorikt.Vi rekommenderar Emil varmt!

Anna Hallberg, Svensk Biblioteksförening Sydost

Emil Åkerö är en ny och inspirerande bekantskap som lyfter HBTQ från ett historiskt och inspirerande plan. Emil är kunnig och förmedlar sig på ett ledigt sätt till åhörarna samtidigt som ett stort mått av lärande ges till åhörarna. Smart att lägga in Quiz som ett lärande i föredraget.

Emil är lätt att få kontakt med och har verkligen levt upp till våra förväntningar. Prova och låt er inspireras av Emil.

 

Lisa Lundqvist, Regionbibliotek Kalmar län.

Quiz var helt fantastiskt. Såg ut som en tidsutfyllnad på papperet men visade sig vara otroligt underhållande och lärorikt och Emil var väldigt karismatisk att lyssna på.

 

Deltagare vid HBTQ-litteraturquiz, Regionbibliotek Kalmar län.

 

Föreläsningen var mycket intressant med relevanta exempel och nya perspektiv. De flesta deltagarna uppgav att de lärde sig massor och själv satt jag och njöt av föreläsningen. Vi från Umepride är mycket nöjda och hoppas att vi kanske kan samarbeta flera gånger i framtiden. Det kändes även mycket lyxigt att kunna styra innehållet i föreläsningen så mycket och att vi fick exakt det vi hade avtalat om. Vi är väldigt nöjda och hoppas vi får nöjet att samarbeta med dig igen.

 

Umepride

Vår ganska blandade personalgrupp av pedagoger, tekniker, antikvarier, arkivarier och chefer upplevde dagen om normer och normkritik som intressant och tankeväckande.

Några tyckte att förmiddagens fakta- och teorigenomgång gav mest, medan andra kände sig mer hemma i övningarna och diskussionerna som följde.

Vi har redan jobbat en del med liknande frågor, ändå satte dagen igång många nya funderingar och många tyckte att dagen tog slut för fort.

Nu är det upp till oss att fortsätta jobba praktiskt och diskutera hur vi kan gå vidare på inslagen väg.

Eskilstuna Stadsmuseum