fbpx

Sirens

Jag är inget speciellt fan av uniformer, detta trots att jag älskade serien Cuffs (som sorgligt nog har lagts ner verkar det som, någon borde utlysa nationalsorg i England över detta). Detta till trots har jag sett både den amerikanska och den brittiska Sirens. Som vanligt är det en brittisk förlaga i botten som sedan fick en amerikansk uppföljare, och som vanligt har den amerikanska ett bredare och mer mångfacetterat persongalleri.

Den brittiska som sändes en säsong 2011 är egentligen mest känd för att Rob Stark, jag menar Richard Madden, har sex inne i en kyrka i en scen.

Och det är ungefär det mest spännande som händer i en hel serie om ambulanssjuksköterskor. Den amerikanska är dock en serie på två säsonger från 2014 och här händer det mer grejer. Här är till exempel den figur som motsvarar Maddens homosexuella, vita, smala britt en tjock, något äldre, svart homosexuell amerikan. Och serien lyckas få ut mer av, här är det just de olika samverkande faktorerna som är intressanta och som underlag för humor, inga tråkiga bögskämt. Sedan är den amerikanska såklart mer såpig och snurrig och inte lika elegant som den brittiska men som komediserie fungerar den bättre, den innehåller mer humor. Och så visar den på att vi är mer än en sak, vi är mer än vår sexualitet och bär det med oss. Normsamverkan är begreppet för hur våra olika positioner i livet ger oss olika former av inflytande, makt och utanförskap. Något vi kan ha samtidigt, i olika kontexter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen