fbpx

Vad gör du om dagarna då?

Det började med en skakning på nedre däck… Eller nej, det började med ett inlägg i en Facebookgrupp om detta med att jobba hemma, och jag blev så irriterad på synen vad arbete är. Så här kommer en genomgång om vad jag gjort förra veckan.

Måndag och Tisdag

Jag skapar en basutställning till Ekenässlott och nu var det dags att börja bygga. Vi flyttade saker från en våning till en annan, vilket bland annat innebär att plocka isär-flytta-sätta ihop en vävstol samt bära två montera två gärdesgårdar och sedan arrangera detta. Bildbevis:

2016-09-19-14-13-372016-09-19-14-13-41

Samtidigt som jag gjorde detta så skickade jag mail och bokade intervjuer, styrde upp innehållet till en bilaga jag har producerat samt planerade andra insatser.

 

Onsdag
Jag skrev en artikel, vilken har krävt en hel del research
fortsatte boka intervjuer
Hade ett treparts telefonmöte om en utbildningsinsats
Tänkte på fler artikelidéer
Hade möte om ovannämnda bilaga
Förmedlade kontakter till en kollega
Tog emot och kommenterade på grafiskt material

Torsdag
Fortsatte att skriva
Var på universitet på ett möte
Gjorde en telefonintervju
distbuerade det grafiska materialet
Bokade fler intervjuer
Gick på ett 30-års jubileum men avvek en timme för att göra en guidning

Fredag
Var på bokmässan
Svarade på mail

Lördag
Hängde ute i Åkerbo och representerade RFSL på Sveriges första Regnbågshoppning. 2016-09-24-13-36-55

Söndag
Tvättat
Varit på gymmet
Betalat räkningar
Gjort två ppt:er
Skrivit klart en text och skickat till en redaktör
Mailar ikapp

 

Vad är då min poäng med allt detta? Jo, att arbete idag ser inte som när min mamma och pappa började jobba på 1980-talet. Du behöver inte vara på ett kontor för att arbeta. Men också att för mig är detta en livsstil, jag eftersträvar ett arbetsliv som präglas av variation där jag kan sitta hemma i pyjamas och skriva en hel dag (detta med pyjamasen är ett mål i sig för mig, min kompisar kallar mig ibland för pymajaskonsult) och sedan stå och föreläsa dagen efter och flytta på vävstolar den tredje. Men arbete är inte definierat av var eller när du gör utan av vad du gör. Jag trivs i min konsulttillvaro men för den som vill eller behöver fasta tider och en tydlig arbetsbeskrivning gör rätt i att eftersträva det, men gör fel i att döma mig och andra frilansare/konsulter för vårt liv. Nej, bara för att jag jobbar hemifrån kan jag inte springa ärenden dagarna i ändå, men jag kan å andra sidan skriva klockan tre på morgonen och gå till gymmet klockan tre på eftermiddagen. Men mitt arbete är lika mycket arbete som ditt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen