fbpx

En djävulskt romantisk reklamfilm

Jag fortsätter att ta mig igenom deadlines, men bjuder på vad som finns i hörnen av internet. Först, en bortklippt scen från En Djävulsk romans från 1999. För de som inte var födda eller inte tillräckligt gamla vid den här tiden kan jag berätta att det är en modernisering av Farliga Förbindelser, brevromanen av Choderlos de Laclos, som filmatiserats fyra gånger. Farliga förbindelser handlar i korthet om ett vad om att förföra en oskuldsfull person, och sedan bli kär i personen istället. Det här vadet utförs i samtliga versioner av en man och en kvinna som inte riktigt har god uppsåt eller en hälsosam relation. Den bortklippta scenen från 1999 visar i alla fall hur det samkönade begäret kan användas som narrativ.

Jag kommer i ärlighetens namn inte ihåg så mycket av filmen så jag kan inte uttala mig om huruvida den skulle tillfört något eller inte. Jag tror dessvärre inte, men det är fint att scenen finns sparad så här.

SKAM är tillbaka, fjärde säsongen går att se via SVT-Play.

 

Och till slut, en fin reklamfilm från Kodak.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen