fbpx

Kulturfrågan Kontrapunkt

Den uppmärksamma kan se bilden ovan i dekoren för SVT Programmet Kulturfrågan Kontrapunkt. Bilden föreställer Drottning Kristina och hennes älskarinna Ebba Sparre, som Kristina kallade för Belle. Bilden togs första gången 2010 och var en del av utställningen ”King, Queen and Queer” på Armémuseum och utställningen ”Bilder av historier” 2011 då jag även invigningstalade. Bilden användes som pressbild i bland annat SVD och DN samt i reklamen på tunnelbanan. Bilden är tagen av Elisabeth Ohlson Wallin som jag träffade i samband med att jag arrangerade temaveckan ”HBTQ-Vad är du?” vid Linköpings universitet 2009. Belle på bilden görs förövrigt av Jeanette von Walden, en kompis till mig. Lite trivia är att Elisabeth valde mig som modell efter att ha tittat på en bild jag hade på Facebook, där min profil påminde om Kristinas. Detta sagt, det är inte min näsa på bilden utan den är retuscherad.

Kulturfrågan Kontrapunkt går på SVT2 onsdagar klockan 21, men går även att se på SVTPlay. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen