fbpx

Kickstarta det du bryr dig om

Jag snubblade över det här kickstarterprojektet i förra veckan, vilket förenar två av mina intresseområden; digitalisering och gestaltning av HBTQ-personer. Det rör sig alltså om en animerad kortfilm om en kille som blir attraherad av den snygga killen på skolan, så pass attraherad att hjärtat löper amok och springer iväg och ställer till med saker. Filmen har redan samlat in de pengar som den behöver för att bli verklighet, och släpps i augusti i år.

Kickstarter går ut på att fans eller bara intresserade personer donerar pengar till ett projekt de vill se bli verklighet. Man kan jämföra det med mecenatssystemet som fanns förr, eller med ett kooperativ där varje backare är en delägare i projektet.

Jag har skrivit en artikel för Tecknaren om detta, som just fokuserar på mecenat delen av det hela. Personligen tror jag att vi kommer få se mer av detta i framtiden, är den moderna lösningen av finansiering. En trend som syns i USA till exempel är kickstartade webb-tv-serier. Du behöver alltså inte längre ha de klassiska plattformarna för att komma ut, utan kan använda internet som en plantskola för att utveckla dit eget skapande.

Om detta och effekterna av det kan jag berätta mer om, men jag börjar med att tipsa om att gå in på www.kickstarter.com och leta efter projekt du vill stödja.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen