fbpx

Veckans Kulturrapport – Vecka 5.

Den här veckan har jag sett en ny serie, Empire, och det har varit premiär för en av mina favoritserier, How to get away with murder.

Empire kan enklast sammanfattas som en såpa om den amerikanska musikindustrin. Familjen Lyon driver skivbolaget Empire, pappa Lucious har varit stor rapstjärna och skapade skivbolaget med pengar som mamma Cookie fixade genom knarkförsäljning. När serien börjar har Cookie kommit ut efter 17 år i fängelset, och kommer till ett faktiskt emperium. Lucious har skilt sig från henne och skaffat en ny, de tre sönerna har lite olika inställning till sin mamma. Det intressanta är detta, de två yngre sönerna Jamal och Hakeem är båda två artister. Hakeem är rappar medan Jamal sysslar med R’n’B. Jamal är också homosexuell vilket gör att pappa Lucius tar sin hand ifrån honom och låter Cookie ta sig an honom, Cookie som byggde upp Lucious karriär innan hon åkte in i fängelse.

Empire är verkligen extremt såpig, och jag älskar det. Men framförallt är det en gestaltning av homofobin inom musikindustrin. Hittills har Empire bara haft fyra avsnitt så det ska bli spännande att se vad som händer framöver. Hittills har Jamal lämnat lägenheten han fått av sin pappa för att frigöra sig från honom och kunna vara öppen med sin sexualitet. Det ska bli spännande att se hur det hela utvecklar sig. Mer rapporter lär komma.

How to get away with murder är lika såpigt och handlar om ett antal juridikstudenter som arbetar för en toppjurist…och råkar döda hennes man, som har råkat döda en flicka på deras universitet och toppjuristen råkar ta sin an den tjej som blir anklagad för mordet, som en av studenterna råkar bli ihop med så därför råkar de mörda maken till toppjuristen. Äh, ja. Men det är inte därför du ska se på How to get away with murder. Du ska se på den på grund av Connor. En favorit i repris. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen