fbpx

Veckans Kulturrapport – Vecka 45-47 – Poliser och Spioner

Mycket att göra igen och så en london resa med efterföljande förkylning (min kropp är inte skapt för att flyga). I mitt försök att återhämta mig har jag börjat se på två nya serier. Cuffs och London spy.

Cuffs är ett brittisk serie om (trumvirvel) poliser! Jake är polisaspirant, bög och son till polischefen. I seriens början får vi vara med när han börjar inom polisen, relationerna på arbetsplatsen, hans sjuka mamma och hur han blir uppraggad av en försvarsadvokat som han träffar ute på en klubb vid jämna mellanrum. Jag är inget stort fan av polisserier men jag måstesäga att jag gillar Cuffs. Dels för att de jobbar intersektionellt (konflikten är att inte Jake är bög utan att han är chefens son) men också för att de sätter saker i perspektiv. Jakes roll och betydelse kan man läsa mer om här.

 

Den andra serien är London spy. Den handlar om Danny och Alex som träffas ute när Danny varit ute och svirat och Alex erbjuder honom vatten när han i  sin tur är ute och springer. Danny och Alex blir ett par, har en av TVs bäst filmade sexscener och är allmänt lyckliga. Men sedan försvinner Alex och Danny tar sig in i lägenheten, hittar en vind med olika BDSM grejer och ett lik i en koffert. Då får han veta att Alex egentligen är spion.

När London Spy hade premiär på BBC så fick filmen ett 15-tal anmälningar till deras motsvarighet till granskningsnämnden. Detta eftersom det fanns sexscener och grymhet med.

Jag har bara sett första avsnittet, vilket är det jag redovisar för ovan. Men det är sjukt snyggt filmat och bra upplagt så jag vill verkligen se mer.

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen