fbpx

Jag ger dig solen

Det är kanske ett år sedan jag läste Jag ger dig solen, av Jandy Nelson. Vid den här tiden för ett år sedan var det lite för mycket kaos som pågick samtidigt så boken blev liggandes i hyllan, och sedan nerpackad och uppackad i en ny hylla. Men jag har inte kunnat sluta tänka på Nelsons briljans under tiden. Jag ger dig solen handlar om tvillingarna Noah och Jude. I delarna där Noah berättar är de 13, i delarna där Jude berättar är de 16. I de senare kapitlen så pratar de inte med varandra, sett till det som händer i kapitlen där de är 16. Själva intrigen är svår att förklara utan att säga för mycket men kortfattad så är både Jude och Noah konstintresserade, Noah ses som en tönt medan Jude är den populär pojkflickan. Just konstintresset går igenom handlingen, och vilka de möter genom det.

Jandy Nelson har en imponerande förmåga att sy ihop sin intrig, och det är svårt att berätta om hantverket utan att säga för mycket. Jag ger dig solen måste upplevas och läsas för att man ska förstå, det är högklassig litteratur men med kioskvältartendenser.

Det här inte en recension, utan ett rent boktips. Läs, för din egen skull.

Jag ger dig solen

Jandy Nelson

Gilla Böcker

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen