fbpx

Konsten och marknaden

I tisdags så hade jag en recension i Corren om en ung kille som ställde ut på Galleria Leo, en shopping galleria här i stan. Konsten i sig var väl kanske inte så jätteintressant men själva fenomentet är intressant tycker jag. Att ställa ut konst i en galleria, jag tycker man borde dra det hela ett steg längre och öppna en av butiksytorna i affären till att sälja konst. Nu pratar jag inte om Gallerix utan om att sälja riktig konst som hänger på väggarna, men att göra det i en galleria. Detta för att nå nya typer av konsumenter som kanske inte hade gått in på en galleria i vanliga fall. Konst är fortfarande konst och behöver behålla sin betydelse men det behöver också söka nya marker och nå ut till nya människor för att överleva. Konst i en galleria är inget förfall det är endast ett nytt kommunikationsmedel.

Förövrigt så har min namnändring gått igenom nu, om jag inte skrivit om det innan. På mitt körkort så står numera Karl-Emil Aldor Dorian Åkerö.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen