fbpx

Kulturnatten

Istället för att åka på Bokmässan i Göteborg som alla andra (men jag är inte bitter) så stannade jag på hemmaplan och jobbade på kulturnatten i Norrköping istället. Det var ett ständigt springande fram och tillbaka men jag överlevde, som tur är.

Åkte hemifrån vid två efter att ha städat lägenheten och pluggat en del, tåget var smockfullt. Går sakta genom stan och tittar in lite på Vaxkupan och antikvariatet innan jag svängde in på biblioteket och rev av två dikter på Kaosföreningens öppna scen, (Nya dikter kommer på hemsidan när jag får tid, det vill säga någon gång efter nyår…) för att sedan vika in på Konstmuseet där jag skulle ha en visning klockan fyra. Mötes av ett mindre kaos, det var fullt med folk. Blev i alla fall välkommen och förevisad den mat som fanns för personalen, då jag ätit lunch innan jag åkte så åt jag kaka innan jag gick ut i receptionen för att hämta bricka (som det står ”visare” på) och mickrofon med tillhörande högtalare. Det var lite kaos i form av att receptionen inte var informerade om vart min grupp skulle samlas men jag lyckades samla ihop en grupp, via utrop i högtalarna och att ropa ut i anläggningen jag hade på mig.

Själva visningen gick bra, visade Munch ur ett queerperspektiv, deltagarna var lite sega i början men sen så fick jag igång en del och fick diskussioner där deltagarna var med, avslutade med att prata om Vibeke Tandberg och om kön skapas.

Efter min visning så slog jag följe med Pontus ner till stadsmuseet där jag mötte upp Eliza för en fika och lite samtal, vi drog oss mot Grå huset för Kaosföreningens slam, där jag skulle vara förpoet. Grå huset är ett litet bevarat 1800-tals hus (tänk skansen) där det var trångt. Jag fick även mitt dåliga namnminne bevisat ytterligare när jag ropade till Tillas Pojkvän (som jag nyss träffat) att han skulle komma in och titta på poesi. Han även med att skratta lite åt Jonas felstavning av dödstjärnans nya affischer (Dikter om våld, politik och gulliga små djur blev till dikter o våld, politik och gulliga små djur). Var tvungen att springa direkt efter att ha vart förpoet (med ett snitt på 6.0) så jag missade resten av programet, bland annat Martins releasefest. Sprang lite lätt genom staden för att komma till museet igen och jobba som värd, tillbringande sen tiden med att stå i dörren och hälsa folk välkomna, för att avsluta kvällen med att dra på mig en spökmask och alvtröja och gå ut i skulpturparken och skrämma besökare, och fotas i en evighet av en fotograf från NT.

Kom hem igår vid ett och var helt slut, och tillbringande kvällen med att skriva hemtenta. Nu har jag återfått energin, vilket behövs inför en stressig vecka som väntar. Ska iväg och repa med Malin nu och sen ha en lektion teater ikväll, ingen rast och ingen ro alltså.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen