fbpx

Hösten

Ok, jag ger mig. Nu är det höst, jag sitter inbäddad i filt och fleecetröja och måste ringa min hyresvärd på måndag och be honom sätta igång värmen i huset. Mina element är kalla, det är antagligen nackdelen med att bo i ett sekelskifteshus. Eller en av dem men jag gillar min lägenhet, förutom när det är kallt. Eller på sommaren då solen ligger på allt för mycket, men annars.

Hösten är egentligen min favoritårstid. Det är vackarast ute då, löven får andra färger och resten av naturen verkar nästan slumra till. Det är trevligt att gå genom Trädgårdsföreningen då. Man får plocka fram rocken och använda halsduk och mössa. Det är något sensuellt med hösten, det är en nystart för många. Tillbaka efter semestern och dags att ta tag i saker, ny skola, kanske en ny stad. Jag är kvar i Linköping men jag är tillbaka från semestern och läser vid en  ny skola. Jag har fortfarande min D uppsats kvar som ska skrivas nu i höst, men jag läser även textlabbet vid Bona folkhögskola under ett år. Ett års distansstudier och möjlighet att skriva, det känns väldigt bra faktiskt. Det kommer bli mycket skrivande ett år framöver. Det är väl det jag satsar på främst, även om det kommer en del annat också. Dels så är jag inblandad i ett nytt projekt på Ung scen/öst som jag kommer berätta mer om längre fram. Sedan så har vi turnén med Kill Your Darlings i höst som jag jobbar rätt mycket med. Det är rätt slitigt just nu men jag hoppas det fixar till sig snart, det kommer nog i alla fall bli väldigt kul. Förutom det så håller jag på med min sedvanliga museepedagogik och  scenkritik blandat med diverse frilansarbeten. Det blir väl en del föreläsningar och utbildningar också, det brukar det bli och det är en av de roligaste delarna i min verksamhet. Har en föreläsarförmedling nu också så förhoppningsvis så börjar det rulla på snart. Hösten är väldigt spännande på det sättet, för det är då som många nya projekt kommer igång ocdet börjar rulla på. Våren är inte riktigt samma sak, det är mest en återhämtning från den hemska vintern. Men med hösten så blåser det nya vindar och det är dags att röra på sig igen efter sommaren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen